Geniet van het goede van nu,
doch in de stijl van vervlogen tijden.

Café De Schatkamer biedt alles voor een
inspirerend gesprek, receptie of een bedrijfsborrel.

In een antieke en stijlvolle omgeving
die blijft verrassen...


Beleef de kwaliteit van een goed glas wijn, de betere whisky of cognac of een van de zeven speciaalbieren van de tap. Voor bij de borrel een goede selectie kazen, een tapas of bonte verzameling fingerfood. Geniet in Engelse stijl in grote comfortabele fauteuils, kies voor een meer Hollands gevoel met diverse zitjes of aan de gemoedelijke bar.

Vooral voor partijen tot 120 personen uitermate geschikt. Stel samen met het team van De Schatkamer uw partij samen: een hapje, een stukje muziek of entertainment óf een boeiende lezing. Kom zelf met een idee of laat u door ons verrassen voor een ontspannen samenzijn.

Entertainment...
De antieke piano biedt mogelijkheden voor (ongekend) talent, of u kunt de barman vragen voor een klein concert. Live Jazz-muziek, zang of cabaret, in de Schatkamer zal het zijn oor vinden bij uw enthousiaste publiek.

Antiek in beeld...
In anderhalf jaar is het monumentale pand aan de Laarstraat hersteld, intern verbouwd en werden passende antieke elementen gevonden voor het interieur. Het resultaat: een schatkamer met antieke meubelen uit verschillende delen van Europa, een trap die ooit dienst deed in een Frans kasteel en voorin het café een bijzondere houten lambrisering dat - net als het pand zelf - uit de zeventiende eeuw stamt. De naam voor een met dergelijke smaak

Het pand...
Het oorspronkelijke pakhuis stamt uit 1632 en heeft in dezelfde eeuw tijdens de reformatie ook als schuilkerk dienst gedaan. Aan de buitenkant van het pand zijn sierankers te vinden in de vorm van een lelie. Dezelfde sierankers zijn op vier andere Zutphense gebouwen terug te vinden en zijn het handelsmerk van de toenmalige smit. Onder andere café De Korenbeurs en café Het Geveltje dragen dezelfde zeventiende eeuwse lelies. Anno 2007 is de lelie het handelsmerk van De Schatkamer. Groots vastgelegd op de muur van het café en terug te vinden in het logo.

U bent van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek!

Team Café de Schatkamer